Premoniții

Astăzi este ședința Comitetului Executiv al Cultului Creștin Penticostal în care se va discuta situația retragerii mele.
Mi-am amintit că în ședința din 5.04.2017 a Comitetului Executiv cu privire la mine, hotărărea, decizia finală mi s-a citit doar după ce mi s-a cerut expres, de 2 ori, să o accept înainte de a fi citită. În acele condiții m-am simțit intimidat de modul cum a fost adresată problema și deși am acceptat, am înțeles în căteva zile că restricțiile impuse s-au dovedit a fi premeditate. 

Ce mi s-a promis în ședință e tare departe de ceea ce s-a întâmplat în realitate.
Din primul moment al revenirii în slujirea bisericii am fost lăsat pe bancă fără a mi se da posibilitatea după citirea hotărării să mă adresez bisericii  Mi s-a părut umilitor. Modul cum am văzut relațiile dintre slujitori, m-a cutremurat. Dacă mai există un strop de frică de Dumnezeu, lucrătorii de la Betel vor spune: așa este, noi suntem fără unitate între noi. Peste 75 de credincioși din Betel au fost astăzi la Cult. Ce rezultat va fi? Ploaia care i-a înmuiat și frigul care i-a pătruns. De tot…!
Libertatea de a fi chemat la evanghelizări s-a oprit la prima evanghelizare la care am fost chemat prin telefonul dat de conducerea Cultului. Nu a fost un sfat. Sfatul îl ceri. Mie mi s-a dat telefon și mi s-a spus: ,,stai acasă cu Mina’’.  Cei de lângă mine au auzit convorbirea. Au întrebat după: așa ți se vorbește? Am fost catalogat neserios de biserica unde am fost chemat pentru că cei din conducere m-au oprit, fiind îngrădit în pastorație, de neserios ce sunt. Greu să mai înțelegi ceva. Oricum nu am dreptul să inițiez sau organizez evanghelizări. De ce să te mai găndești la așa ceva? Sunt alte preocupări mai importante.
Se va face semantica declarației mele video și mi se va imputa că am răstălmăcit lucrurile. Că am mințit. E refrenul din ultimii ani. Am fost corect în  informații: am spus că nu pot colecta fonduri pentru orfani la evanghelizările unde merg. Eu nu sunt chemat la inaugurări de biserică, ci la evanghelizări. Oricum o asemena decizie indiferent de nuanța lingvistică rămâne ceea ce este, adică o cenzură dictată de cei ce au puterea. Se va spune că ei vor să mă protejze, că sunt vulnerabil și că au fost reclamații cu privire la fondurile colectate. Telefoane poate da oricine. În fapt, lipsește orice dovadă deși mulți s-au străduit. Fără dovezi vorbele se numesc bărfă.
Se va spune că aveam de gând să plec din biserică, că nu am fost penticostal niciodată, că deja stabilisem noua locație. Am stat jumătate de an tocmai ca să nu se risipească turma de la Betel. Se va spune că Renovatio dovedește că am vrut să plec demult. Ceea ce nu se va spune e faptul că Renovatio a fost aprobată de comitetul Bisericii Betel și susținută finaciar de biserică. Dar când vrei să impui un adevăr sunt multe scăpări de memorie.
Se va spune că oricum, mi-am prezentat retragerea și totul este tardiv. Totuși poate citește cineva  documentul  înregistrat la Cult, ieri, sub nr 178 unde am afirmat: ,, Dacă se va proceda la consultarea imediată a Adunării generale a Bisericii Betel cu privire la pastorul coordonator și se va renunța la condițiile impuse, atunci voi reveni asupra deciziei de a mă retrage ca membru  și pastor al Bisericii Betel.’’ 
Desigur ceea ce am spus, e totul o răstălmăcire, când de fapt conducerea a fost generoasă cu mine. Mă simt atât de protejat de deciziile aceastea încât mai bine rămâneam la balcon unde am stat jumătate de an. Rămân încredințat că sunt mai multe unități de măsură. În altă biserică din București pastorul suspendat, de 2 ori, a revenit principal și conducerea a trimis un reprezentant la Adunarea generală și ședințele de Comitet. 
Dar, desigur, toate acestea sunt simple premoniții. În fond, ce știu eu?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1404710039595053&id=100001682120088

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s